Stezka v korunách stromů

11.08.2011 16:51

Stezka v korunách stromů, Národní park v Bavorském lese. Největší stezka na světě v korunách stromů, její délka je 1300 m.
Stezka se nachází necelých 30 km od hraničního přechodu Strážný a je bezbariérová.

Vnitřní vybavení
dětská strava , expozice pro děti, možný vstup s kočárkem, nekuřácké prostředí, přebalovací pult,

Vnější vybavení
houpačka, hřiště, lanové atrakce, minizoo, pískoviště, průlezka, přebalovací pult

Podrobný popis

Neuschönau/Bavorský les
Na vůbec největší stezku v korunách stromů na světě se můžete vydat ve kterýkoliv den v roce (kromě Štědrého dne) – a ani to není od nás nijak daleko. Necelých 30 km od hraničního přechodu Strážný směrem na Mauth se v Národním parku Bavorský les nachází 1300 metrů dlouhá dřevěná lávka, jež umožňuje pohyb nenarušenou přírodou ve výšce 8 až 25 metrů nad zemí.

Zážitek z nové perspektivy je završen 44 metrů vysokou fascinující rozhlednou, ze které je možno dohlédnout až na vrcholky Alp. Celá stezka je bezbariérová. Do výšin mezi stromy tak mají přístup nejenom lidé na invalidním vozíčku, ale i rodiče s malými dětmi v kočárku.

Na stezce nainstalováno 7 zážitkových zastavení s různými lanovými prvky, kymácející se lávkou, visutou hrazdou či kladinou. Podél celé lávky jsou rozmístěny didakticky zpracované naučné tabule, které informují o místních rostlinných a živočišných druzích a jejich životních podmínkách.

Názorně je zde vysvětlena biologická rozmanitost horského lesa, dále proces rozpadu dřeva či boj o dostatek světla ve smíšeném lese. Každý návštěník tak nejenom pohledem, ale i pohmatem může proniknout do tohoto „lesního království“.
Tento jedinečný zážitek si rozhodně nenechte ujít a .... vydejte se objevovat nové perspektivy už dnes!